26-05-08

VISIE

Onze visie

De toekomst van de jonge kerk gebeurt niet zomaar, die maken we sámen. Van hieruit willen we jongeren en hun begeleiders inspireren en ondersteunen. We willen hen de mogelijkheid geven om met geloof of spiritualiteit bezig te zijn. Concreet betekent dit dat we zowel voor begeleiders als jongeren activiteiten en vorming op maat aanbieden, en dat we daarnaast ook zelf getuigen van ons geloof. We hopen dat op die manier christelijke jeugdgroepen zich ondersteund voelen in hun engagement. De jonge Kerk krijgt pas een gezicht door heel wat jong vrijwilligerswerk. De kostbare tijd die begeleiders vrij houden voor ontmoetingen met jongeren is bewonderenswaardig. Wie weet, kan zo één bijeekomst één of meerdere jongeren raken en voor altijd beklijven, waardoor hun leven een nieuwe wending kan krijgen. Wij wensen de jongeren alvast dat ze God zouden mogen ervaren als bron van Liefde, Hoop en Vreugde en als bron van samen Kerk-zijn.

Indien je zelf jong en gelovig bent, je wil een handje toesteken en je woont in Vlaams-Brabant, neem dan gerust contact op met ons.

Erik en Jan  

12:04 Gepost door in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

agenda

Gebedsmomenten op vrijdagavond

 gebed 2      gebed 1

Regelmatig willen we ons voeden aan Gods woord en aan zang. Daarom organiseren we maandelijkse gebedsmomenten. Deze duren ongeveer 45 minuten. Voor wie het wenst is er daarna de mogelijkheid om na te praten bij een drankje.

Hieronder de data en plaatsen van onze gebedsmomenten voor de maand mei:

-15 mei om 19u in de spirituele ruimte in de kerk van Kortenberg

-22 mei om 19u in de winterkapel van de kerk van Liezele

-29 mei om 19u in de kapittelzaal van de abdij van Grimbergen

Zin om met ons te komen genieten van deze ontspannende momenten? Geef gerust een seintje.

Erik & Jan

  _________________________________________________________

 banner1
 

4 april: Pelgrim 09 (voor jongeren tussen 16 en 30 jaar)

In de voormiddag pelgrimeren de deelnemers per bisdom vanuit de rand van de hoofdstad naar de basiliek van Koekelberg waar om 13u. een grote picknick wordt gehouden. Na een kick-off om 14u. vinden er verschillende tweetalige workshops plaats in en om Koekelberg. De dag wordt afgerond met een avondwake in de stijl van Taizé.

 ____________________________________________________________________   

23
 

13 – 18 april: Animatorencursus (voor – toekomstige - begeleiders (16 -20 jarigen) van pluswerkingen, Lange Weg of andere jeugdpastorale werkingen)

Alle pastorale jeugdgroepen hebben nood aan een aantal enthousiaste animatoren. Om de kwaliteit van de jongerengroepen te garanderen bieden wij aan onze vrijwilligers een cursus animator. De cursisten maken in de eerste plaats kennis met spelen, animeren, voorbereiden, … kortom de basis voor een goede animator. Daarnaast gaan we wat dieper in op de werking van pastorale jongerengroep. Cursisten die de cursus volgen en slagen in hun stage krijgen een erkend diploma van 'animator in het jeugdwerk'. Plaats van gebeuren: het Provinciaal Vormingscentrum "Hanenbos" in Dworp.           

______________________________________________________________________

 JONGERENDAG vierkant

 
9 mei: Jongerendag 'Receive the Power' (voor jongeren die willen ervaren dat het geloof wérkt) 

De Jongerendag is een evenement waar jongeren genieten van muziek, theater, dans, workshops, inspirerende getuigenissen en vorming, gezelligheid en veel onderlinge ontmoeting. Er is voor elk wat wils, van 's middags tot 's avonds! Deze geweldige jongerendag wordt tot stand gebracht door jongeren uit het hele bisdom. Het wordt een dag vol uitdaging, inspiratie en ontmoeting! Plaats van gebeuren is Savio, Dilbeek. Meer info vind je op http://www.ijd.be/vlaams-brabant/index.html .

______________________________________________________________ 

pluswerking
6-10 juli: pluskamp (voor jongeren van 12 tot en met 15 jaar)

Voor de tweede maal vliegen we erin om vijf dagen lang te ravotten, bezinnen, spelen, zingen, musiceren, stil te vallen, en te werken rond een thema. Het pluskamp is zeker iets voor jouw groep. Hou de data alvast vrij. En surf naar www.pluskamp.ijd.be 

______________________________________________________________________

 plus20
 

5-10 juli: Jongerendagen (voor jongeren van 16 tot 25 jaar)

Droom je even mee? Een wei vol tentjes, honderd jonge mensen die een week samen leven, samen geloven, samen plezier maken en samen stilvallen,…  Tijdens dit kamp kunnen jongeren zijn wie ze echt zijn en werken ze samen aan de kwaliteit van dit gebeuren. Info op www.jongerendagen.ijd.be/  

_____________________________________________________________

dyn004_small150_250_269_jpeg_2596773_37c4ed238c854141abb984560fb7b342
 

19 – 29 juli: Een inspirerende reis naar Noord-Italië (voor jongeren van 17 tot 30 jaar

 

In Bose (Noord-Italië) leeft een monastieke gemeenschap van mannen en vrouwen die God zoeken in gebed, armoede, kuisheid en gehoorzaamheid aan het evangelie. Deze gemeenschap telt leden uit de verschillende christelijke godsdiensten en nodigt mensen uit om deel te nemen aan hun eenvoudige leven van arbeid en gebed.
Voor we in Bose aankomen, trekken we enkele dagen te voet rond in de omgeving en verkennen enkele Paulusbrieven. Daarna zijn we enkele dagen te gast in de oecumenische gemeenschap. Voor wie ouder is dan 16 en nog geen 30.

meer info: guido.vandeperre@ijd.be015 29 84 68

_________________________________________________________


11:46 Gepost door | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |