16-05-07

 

MOTIVEREND BEGELEIDEN

         – een terugblik -

compilatie

 

Hoe blijf je enthousiast?

Hoe motiveer je je medebegeleiders?

Hoe inspireer je de jongeren die je begeleidt? 

 

 

 

 

Tijdens de vormingsavond van 3 mei gingen een twintigtal begeleiders van pastorale jongerengroepen dieper in op deze vragen.  ‘Vertekken vanuit je passie’ was het uitgangspunt.

 

Een aantal deelnemers stuurden ons feedback. De minpuntjes (laten we dat werkpunten noemen) hebben we heel goed in onze oren geknoopt en gaan we integreren in de volgende vormingsbijeenkomst. Zo gaan we nog meer tijd nemen voor onderlinge uitwisseling en interactie. We blijven eveneens kiezen voor een sterk aanbod dat inspeelt op de noden van begeleiders. 

Dat de aanwezigen deugd hadden aan deze avond blijkt uit volgende getuigenissen:

 

‘We vonden het heel interessant om eens stil te staan bij het thema "motivatie". Ik denk dat we nog nooit echt stilstonden bij wat ons drijft, waarom we met jongeren werken. Ook interessant om hierbij de visie en meningen van anderen te horen...We hadden het gevoel heel open onthaald te worden….Het bezinningsmoment was voor ons een inspiratiemoment en -bron voor onze eigen werking. Naar de toekomst toe willen we zo'n sterk inhoudelijk moment graag integreren in onze pluswerking’. (De plusbegeleiders van Terbank)

 

‘Ik vond het een zeer deugddoende avond, knap in elkaar gestoken’.(Kristl Van Cleemput)

 

‘Het inhoudelijk aanbod vond ik zeer goed en bruikbaar binnen de begeleidingsgroep van jongeren. De honger naar degelijk verdiepend materiaal is groot en ik was dan ook blij met jullie aanbod’.(Chris Sarens)

 

‘Dank jullie wel voor de boeiende avond vorige donderdag. Jullie zijn volgens mij erg goed bezig. Alle goeds en doorheen dezelfde 'passie' verbonden’. (Filip Hacour)

 

10:03 Gepost door | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.